Увага!

Всі їдемо в Китай майже безкоштовно та без проблем з візою! Переходьте за посилання та дізнайтеся як саме!



У Ясній Поляні відкривається гастрономічний маршрут

Музей-садиба Ясна Поляна запускає гастрономічну екскурсію і відкриває для огляду кухню, де готували сніданки, обіди і вечері для сім’ї Толстих. Маршрут розроблений у рамках проекту Анковский пірог, або Секрети садибної кухні. Гості зможуть познайомитися з секретами російської садибної кухні, відкриють для себе особливий світ кулінарних пристрастей Льва Миколайовича і його домашніх, дізнаються історію появи сімейних рецептів. Завершуватися екскурсія буде дегустацією анковского пирога, що став своєрідним символом яснополянського благополуччя. У будинку збереглося кухонне начиння: сковороди, каструлі, ваги з важками, баночки для солодощів і кави, самовар, знаменитий таз для варіння варення, який Толстой згадує в романі Ганна Каренина. Усі ці предмети будуть представлені в експозиції кухні, де красується відреставрована в 90-і роки ХХ століття велика чавунна плита.



Проект Анковский пірог, або Секрети садибної кухні – це комплекс заходів. У його рамках проводяться майстер-класи по приготуванню блюд по рецептах Софьи Андріївни Толстой, читаються лекції з історії російської кухні, йде організація виробництва і продажу пирога Анке у фірмовій упаковці, готується перевидання Кухарської книги С. А. Толстой і розробка кулінарного застосування для iPhone. У 2012 році проект Анковский пірог. став переможцем IX грантового конкурсу музейних проектів Музей, що Міняється, у світі, що міняється, в номінації Музей і технології туризму.


Комментарии закрыты.